Vreti o destinatie aparte, departe de zgomotul orasului, unde puteti descoperi o lume cu povesti de demult, invaluite in cel mai aromat vin dobrogean? Atunci puteti descoperi lumea satului dobrogean, dar nu orice fel de sat! Peisajele din zona reproduc o mica parte din vegetatia specifica junglelor, iar in partea nordica se gasesc ruinele unei vechi fortificatii medievale bizantine: Cetatea Vicina.
Prozatorul si publicistul Ovidiu Dunareanu, originar al locului, vorbeste despre frumusetile Dobrogei in lucrarile sale si este unul dintre oamenii cu initiativa, care s-au alaturat autoritatilor locale, in scopul promovarii zonei.
Tinutul Ostrovului este un loc fermecat. Prins intre apele Dunarii si Dobrogea, locul este scaldat in frumusete si liniste.
In extrasezon, turistii pot merge la cules de struguri, pot face un popas pe o insula cu nisip fin sau pot gusta cea mai gustoasa placinta dobrogeana cu branza, coapta in cuptor de lut.
In caz ca mergeti cu masina, porniti pe drumul vechi spre Bucuresti, iar la Murfatlar faceti dreapta si tineti soseaua pana ajungeti in Ostrov!
Pentru iubitorii de cultura si mai ales istorie, localitatea Ostrov adaposteste Cetatea Beroe, ce dateaza potrivit itinerariilor antice, din vremea lui Constantin cel Mare. Cetatea este la doar 3 kilometri de Ostrov.
Tot aproape de Ostrov, puteti descoperi si insula pe care se afla ramasitele unei vechi cetati bizantine - Pacuiul lui Soare. Aici se poate ajunge doar cu barca: 10 lei drumul de zece minute.
Zidurile cetatii sunt acoperite de apa, insa atmosfera creata de nisipul invaluit de liniste este una de nedescris!
Mini-escapada din Ostrov o puteti continua printr-o vizita la podgoria Murfatlar, unde sunteti invitati sa gustati struguri, direct din vie!
O degustare la crama costa 20 de lei de persoana, iar pentru un pranz ca la mama acasa veti plati maxim 30 de lei.
Daca nu v-a ajuns o zi, aveti doua variante in cazul in care vreti sa ramaneti peste noapte: la hotelul din podgorie pentru un apartament cu doua camere veti plati 110 lei, iar daca vreti sa va incarcati energia si spiritual, aveti la dispozitie manastirea Dervent.
In tinuturile Ostrovului puteti ajunge si din Bucuresti! Aveti de parcurs 130 de kilometri, pe drumul spre Calarasi, pana la Dunarea pe care o traversati cu bacul.
Reporter/Redactor: Oana Blanda Craciun
Publicat la data de: 10/10/2013
Etichete:
litoralul romanesc
turism rural
Constanta
Mamaia
Eforie
2 Mai
Vama Veche
Saturn
Jupiter
Olimp
Neptun
Dunare
destinatii
Ostrov