In perioada 4 - 7 octombrie 2013, in zona localitatii Crisan, va avea loc cea de-a doua editie a Cupei Deltei la Stiuca.
Concursul de pescuit stiuca, de tip "din barca", in sistem catch & release (prins, pupat, dat drumul) se va desfasura pe parcursul a 3 manse, pe durata a 3 zile si este organizat de Asociatia Nationala a Turismului Rural, Ecologic si Cultural - Filiala Tulcea.
Potrivit reprezentantilor Asociatiei Litoral Delta Dunarii, evenimentul se va desfasura in apropierea localitatii Crisan, pe bratul Sulina, iar zonele de pescuit vor fi alese dintre zonele lacurilor Bogdaproste, Trei Iezere, Cazanel.
Grupul de participanti va fi format din 50 de persoane (pescari sportivi amatori si profesionisti, membri ai asociatiilor cu profil pescaresc, reprezentanti ai mass-media).
Cupa Deltei la Stiuca este un proiect cofinantat prin Programul Operational Regional, ce vizeaza promovarea turismului intern.
Editia din 2011 s-a bucurat de un real succes, astfel incat vestea unui nou concurs de pescuit la stiuca desfasurat in Delta Dunarii, in mediu natural si nu in incinte piscicole, s-a raspandit foarte repede in randul pescarilor sportivi din Romania, anul acesta organizatorii primind peste 400 solicitari pentru inscriere desi sunt doar 50 locuri in concurs.
Evenimentul va atrage totodata si mai multi turisti spre Delta, mai ales pe cei pasionati de pescuitul sportiv.
Reprezentantii Asociatiei Litoral Delta Dunarii au precizat ca, numarul celor care au consumat servicii turistice in Delta Dunarii a crescut cu 30% in acest an, acesta fiind unul din putinele segmente ale turismului romanesc, care a inregistrat cresteri consistente in 2013.
Dupa revenirea spectaculoasa a Raliului Deltei, incepand cu acest an, suita de evenimente organizate in Delta Dunarii a continuat cu Rowmania Fest, Festivalul Borsului de peste al Deltei Dunarii, iar in prezent Cupei Deltei la Stiuca.
Proiectul "Cupa Deltei la Stiuca" are ca obiectiv general promovarea nationala a turismului rural din Delta Dunarii, prin dezvoltarea unor produse specifice, ce respecta mediul inconjurator si protejeaza ecosistemul.
Obiective specifice ale proiectului includ: promovarea unui produs specific ecofriendly, dezvoltarea durabila a turismului de nisa (pescuit sportiv), dar si realizarea unui portal interactiv, cu informatii complete despre produsele turistice specifice.
Redactor: Oana Blanda Craciun
Publicat la data de: 27/09/2013
Etichete:
litoralul romanesc
evenimente
Delta Dunarii
pescuit
Asociatia Litoral
Constanta