Agrement Litoral
Transport Litoral
Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...
Vezi detaliiPescuit la mare - rechin caine de mare
Pescuit la mare - rechin caine de mare
Rechin Caine De Mare (Squalus Acanthias)
Este unul dintre cei mai feroce rapitori din Marea Neagra. Este un inotator foarte bun datorita formei hidrodinamice deosebite, este de culoare cenusiu inchis pe partea dorsala si alb spre abdomen. Are dimensiunile cuprinse intre 40-60 cm si 10-15 kg. Se gaseste in largul Marii Negre, mai frecvent pana la adancimi de pana la 100 m, foarte rar apropiindu-se de litoral la adancimi mai mici de 10 m.
Se hraneste indeosebi cu pestisori mici, bolnavi, raniti, crustacee si sa nu uitam ca este un peste necrofag. Se poate pescui numai din barca cu paragate, pripoane, plase iar sportiv se poate prinde cu lansete foarte puternice de dimensiuni cuprinse intre 1,5-2 m cu actiune mare pe varf, intre 300-500 g, cu mulinete multiplicatoare sau egg-better cu fir gros monofilament de peste 1 mm, cu carlige intre 6/0-9/0 cu ochet.
Datorita faptului ca rechinul are dentitia foarte puternica carligele sunt legate cu strune metalice de cel putin 30 cm. Se folosesc greutati mari intre 200-400 g, Marea Neagra avand curenti de fund foarte puternici. Momelile folosite pentru prinderea rechinului sunt pestii de mici dimensiuni, de culoare deschisa (bacaliar, stavrid, guvid jupuit), bucati de carne, de organe sau de peste.
Nu necesita o tehnica speciala de pescuit, de regula se inteapa singur. Este un foarte bun luptator, la ambarcatiunile care au inaltimea bordului liber este necesara folosirea gafei. In momentul capturarii femelei, aceasta, de regula, elimina puiul. Perioada ideala pentru pescuitul rechinului incepe in luna iulie si se sfarseste in luna octombrie.
Zonele in care sau prins cei mai multi rechini:
- travers Gura Portitei 10-15 mile;
- in jurul platformelor de foraj marin;
- travers Portul Constanta;
- cap Tuzla la adancimi de 40-50 m;
- travers Mangalia la adancimi de 70-80 m.
Daca nu ati mai prins rechin este bine sa fiti insotiti de un pescar cu experienta. Lungimea minima admisa a rechinului ce poate fi retinut dupa capturare este de 100 cm.
Alte specii de pesti:
Vacante fara griji in
12 rate fara dobanda
Hotelurile
de pe
Litoralul Romanesc au o medie
de 8.9 puncte din 10