Descriere Mamaia, istoric si informatii despre Mamaia

Hotelurile din Mamaia au o medie de 8.7 puncte din 10

din 11395 recenzii

Pareri Mamaia

"Foarte frumooooos!"

Vezi toate parerile Mamaia

Obiective turistice si atractii Mamaia

Afla ce obiective poti vizita in Mamaia si in imprejurimi

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Bucura-te de statiunea Mamaia , Perla Litoralului Romanesc

 

Statiunea Mamaia este situata in nordul litoralului si desparte Lacul Siutghiol de Marea Neagra. A fost inaugurata ca statiune in urma cu mai bine de un secol, iar in scurt timp a devenit oaza de liniste si relaxare a elitelor vremii, inclusiv a familiei regale. Statiunea cunoaste o inflorire in perioada interbelica, cand renumele sau depaseste granitele tarii. Este momentul in care apar primele constructii importante din statiune, precum Castelul Cara-Dalga, resedinta de vara a regalitatii, Cazinoul, Vila Albatros (prima unitate de cazare de la malul marii) si Hotel Rex. Spre sfarsitul anilor '50 apare al doilea hotel de pe litoral, denumit Bucuresti (actualul Iaki). Mamaia continua sa se dezvolte intr-un ritm accelerat in era comunista, iar in anii '80 devine o destinatie cautata de turistii din tarile fostului bloc sovietic. 

In prezent, statiunea Mamaia este una dintre destinatiile populare de pe litoralul romanesc datorita diversitatii care o caracterizeaza atat ca variante de cazare, cat si in ceea ce priveste optiunile de distractie și relaxare.

5 motive ca sa alegi plaja Mamaia

1

Capacitatea mare de cazare si diversitatea unitatilor, care se adreseaza, prin serviciile si facilitatile oferite, unor categorii diverse de turisti, de la tineri la familii cu copii.

2

Numeroase optiuni de petrecere a timpului liber, de la sporturi acvatice la distractie in cluburi.

3

Plaje frumos amenajate, cu facilitati pentru toate categoriile de varsta

4

Restaurante, baruri si cafenele cu meniuri diverse

5

Mamaia inseamna si distractie, fiind statiunea care ofera cele mai multe variante de distractie si cluburi de pe litoralul romanesc

Unde te cazezi si unde mananci in Mamaia ?

Statiunea Mamaia are peste 120 de unitati de cazare - hoteluri, vile, apartamente in regim hotelier, camere si hosteluri - de la hoteluri de 5 stele pana la unitati de 1 stea. 

Noi iti recomandam:

  • Hoteluri all inclusive: Complex Mediteranean Mamaia 3*, Hotel Victoria 3*,  Hotel Pirates Resort 3*, Hotel Majestic Mamaia 3*, Hotel Savoy 4*, Hotel Modern 4*,

  • Hoteluri cu centre spa: Zenith 4*, Iaki 4*, Malibu 4*, Siret 3*, Ambasador 4*, Hotel W Regal Boutique and Spa 4*, Vega 5*

  • Hoteluri cu plaja privata: Zenith 4*, Sara Boutique 3*, Complex Mediteranean 3*, Venus 3*, Victoria 3*, Amelie 5,  Amelie 4, Amelie 6, Modern 4*, Malibu 4*, Iaki 4*, Comandor 4*, Amiral 4*, Lido 3*, Majestic 3*

 

 Unde mananci in Mamaia?

Diversitatea etnica a regiunii Dobrogea si-a pus amprenta si asupra gastronomiei locale, fapt imediat remarcat in meniurile restaurantelor din Mamaia, care includ de la preparate grecești si turcesti pana la bucate pescaresti. Nu lipsesc bucataria italiana, libaneza, franceza si, bineinteles, cea traditionala romaneasca, nici gelateriile, fast-food-urile sau restaurantele cu auto-servire. O paleta larga de optiuni care inseamna, totodata, si preturi pentru toate buzunarele.

Unde se pot distra copiii in Mamaia ?

  • JT Watersports este locul in care trebuie sa ajunga fiecare turist, copil sau adult. Cel mai nou complex de sporturi acvatice din Mamaia, aflat pe Lacul Siutghiol, ii asteapta pe vizitatorii de toate varstele incepand din anul 2020. 

  • Satul de vacanta din sudul statiunii este unul dintre cele mai populare locuri printre turistii care aleg sa isi petreaca concediul in statiunea Mamaia. 

  • Telegondola a devenit un simbol al statiunii si ofera turistilor posibilitatea de a admira de la înălțime marea, plajele și întreaga stațiune. O plimbare dureaza 8 minute și se desfasoara pe o lungime de aproximativ 2 kilometri intre Hotel Perla si Cazino, pe ambele sensuri.

  • Delfinariul Constanta este un obiectiv pe care cei mici nu ar trebui sa il rateze datorita show-urilor oferite de delfini. Amfiteatrul are o capacite de 1.350 de locuri și beneficiază de un sistem nou de filtrare a apei, climatizare, precum și de o cupola de acoperire a incintei.

  • Acvariul Constanta reprezinta o alta incursiune in universul acvatic prin expozitiile de fauna și flora specifice lumii submarine.

  • Planetariul Constanta, un alt loc de neratat pentru cei mici, este primul obiectiv de acest gen din Romania. Gazduieste o expozitie de astronomie si ofera in cadru carora pot fi vazute corpurile ceresti.

Activitati pentru adulti

  • Sporturi acvatice - de la plimbari cu hidrobicicleta, windsurfing si yachting, tractari cu banana, plimbari cu skijet, ski nautic, scufundari si plimbari cu barci cu vele, Mamaia le are pe toate.

  • Terenuri de sport - cei care sunt activi chiar si in vacanta au la dispozitie terenuri de sport unde se pot antrena sau relaxa la o partida de fotbal, tenis sau chiar volei pe plaja. Unele hoteluri au propriile terenuri de sport, ca de exemplu Vega 5*, Modern 4*, Victoria 3*.

  • Excursii pe Insula Ovidiu - legendele spun ca insusi poetul roman Publius Ovidius Naso, exilat la Tomis, ar fi vizitat insula, locul in care isi gasea inspiratia pentru a scrie versuri. Adevarat sau fals, insula merita pusa pe harta turistilor care ajung in vacanta la Mamaia. Accesul se face cu vaporașul. 

  • Viata de noapte - Mamaia este, fără doar și poate, destinatia principala de distratie pe litoralul romanesc datorita numeroaselor cluburi si localuri in care se poate dansa pana in zori. 

Povestea statiunii Mamaia

Incepe in anul 1905, cand pe fasia de pamant dintre mare si lacul Siutghiol incepe constructia primelor amplasamente turistice de pe litoral. Statiunea a fost inaugurata un an mai tarziu, pe data de 28 august 1906. Mica statiune, denumita popular “bai de mare”, a devenit in scurt timp oaza de liniste si relaxare a elitelor vremii, dar si a familiei regale, fiind vizitata de un numar record de turisti. Pentru a facilita accesul in statiune, autoritatile vremii construiesc o cale ferata care face legatura intre Mamaia si gara din Constanta, pe traseul de astazi al bulevardului Mamaia. Statiunea cunoaste o "inflorire" accelerata in perioada interbelica, atunci cand renumele sau trece granitele tarii. Este momentul in care apar primele constructii importante ale statiunii, amintind aici Castelul Cara-Dalga, resedinta de vara a regalitatii, Cazinoul, vila Albatros (prima unitate de cazare de la malul marii) si Hotel Rex. Spre sfarsitul anilor '50 apare al doilea hotel de pe litoral, denumit Bucuresti (actual Iaki). Mamaia continua sa se dezvolte intr-un ritm accelerat in era comunista, atunci cand se construiesc multe dintre hotelurile statiunii: Patria, National, Dorna, Bicaz, Astoria, Riviera, Metropol, Majestic, Mercur, Minerva, etc. In anii '80, Mamaia continua sa se extinda si devine un paradis al turistilor din fostul bloc sovietic. Anii '90 aduc un declin al statiunii, dar cu trecerea anilor Mamaia isi recapata renumele de “perla litoralului romanesc”.

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

12 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777